A hónap feltalálója! program

A hónap feltalálója! programot 2009-ben, A Kreativitás és Innováció Európai Évében indítottuk Kecskés Beáta tanárnővel. Kezdettől fogva programunk fő támogatója Dr. Weiczner Roland Ph.D., az SZTE ÁOK Igazságügyi Orvostani Intézet megbízott vezetője, Edison Klubunk egykori tagja. Ebben a tanévben is Ő biztosítja a diákok díjazását.

Tanév végén a résztvevők között 1 TB-os külső vincsesztert sorsolunk ki.

Programunkban arra biztatjuk a tanulóinkat, hogy fedezzék fel a környezetükben található problémahelyzeteket és alkossanak kreatív megoldásokat. Vagy csak írják le, rajzolják le a felbukkanó ötleteiket és tegyék a gyűjtőládánkba. A beérkezett munkákat havonta értékeljük és A hónap feltalálója! oklevelet és 5000 Ft pénzjutalmat kap. De minden résztvevő emléklapot és ajándékot kap, általában egy LED lámpát, amelyeket Kukla Imre, a Solargroup Energy Kft. ügyvezető igazgatója, Edison Klubunk egykori tagja adományoz nekünk.

Szeptemberben Madutai Máté, 5. a osztályos tanuló nyerte el a díjat, októberben Orvos Gergő 5. b osztályos tanuló ötlete érdemelte ki az elismerést, novemberben Gelegonya Vivien 5. a osztályos tanuló Füzettartó tervét jutalmaztuk.

Orvos Gergő átveszi az oklevelét és a jutalmát.


Murvai József

az Edison Klub vezetője