Kréta E-Ügyintézés

A 2018/2019. tanévben megvalósult a KRÉTA rendszerben az „e-Ügyintézés” felületen az elektronikus ügyintézés lehetősége.Az e-Ügyintézés megvalósításával, több ügyintézési területen a KRÉTA rendszer szövegsablonokkal támogatja a szülők egyszerű és otthonról elvégezhető ügyintézését.Az elektronikus ügyintézés során többek között a következő folyamatok elvégzésére van lehetőség:

Tanulói mulasztás igazolása

Tanulói felmentésre, mentességre szolgáló gondviselői kérelem benyújtása

Bizonyítvány –vagy törzslapmásolat igénylése

Osztály vagy tanórai csoport változtatási kérelem benyújtása

Pedagógus-szülő közötti elektronikus kommunikáció

Magántanulói jogviszony iránti kérvény bejelentése vagy Igazgatói engedély diák mulasztásának igazolására gondviselői kérelem benyújtása

Az e-Ügyintézés felületét csak az a szülő láthatja és használhatja, aki gondviselői hozzáféréssel jelentkezik be a KRÉTA rendszerbe. Gondviselői hozzáférés igénylése online, az iskola KRÉTA bejelentkező felületén található „Gondviselői hozzáférés igénylése” menüponton keresztül, valamint személyesen az intézményben a szükséges adatok ( tanuló(k) neve, gondviselő neve, gondviselő e-mail címe ) megadásával lehetséges. A belépési adatok mindkét esetben e-mailben kerülnek kiküldésre.

Segédlet az online történő gondviselői hozzáférés igényléséhez:  ITT

Az e-Ügyintézés kérelmezői ( gondviselői ) felületének bemutatása: ITT

Fontos! A tanulók változatlanul az oktatási azonosítójuk, illetve születési dátumuk megadásával tudnak belépni a KRÉTA E-Ellenőrző felületére. A gondviselői felületre történő belépésre kizárólag a gondviselő jogosult! A gondviselő felelőssége, hogy a belépéshez szükséges adatok ne kerüljenek illetéktelen személyhez!